Свечано отварање канцеларије у Панчеву


 

Свечано отварање канцеларије у Панчеву је одржано 22.09.2016. у 17 часова.

Председник удружења Зоран Рајков је званично представио и отворио нови простор Удружења бугарске националне мањине „Шопско Оро“ који се налази у Панчеву, у улици Цара Лазара бр.1ц.

По свечаном отварању, све присутне званице су имале прилику да виде и чују подпредседника Б.Н.савета Стефана Стојкова и првог секретара Бугарске амбасаде Тодора Тодорова, који су на тај начин дали свој допринос отварању канцеларије Удружења. Догађај је имао и подршку медија „Панчевац“ и уредника ,,Ново Братство,, на бугарском језику Мила Попова, као и новинара Петра Рангелова.

Удружење је основано 24.03.2015. званично, а незванично смо почели да се окупљамо од 14.02.2010.

Удружење грађана бугарске националне мањине “Шопско оро” Панчево је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време у којој се добровољно удружују грађани са подручја Републике Србије, бугарског су порекла, или се изјашњавају као Бугари, а ради заједничких активности у областима неговања традиције и обичаја земље порекла, очување националног идентитета, неговања језика, фолклора, културе и других активности неопходних за очување идентитета у складу са Законом.

 

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *