Одржано је „Шопско вече“ 2018. године


Под мотом “Има нас много, ама се не познавамо“, и ове године по седми пут заредом одржана је традиционална завичајна прослава “Шопско Вече“.

У кристалној дворани “Банатски кутак“ ове године окупило се више од 200 званица из различитих делова Србије, Бугарске, Македоније и шире. Који су уживали у дружењу и традиционалним кулинарским специјалитетима.
За добру атмосферу побринули су се Александар Васов и оркестар “Беле Пчеле“, као и чланови КУД “Станко Пауновић“, који су одиграли Шопску свиту.

Међу бројним званицама били су и конзул Амбасаде Републике Бугарске у Београду Георги Христов, већник за образовање и информисање опстине Димтровград Дејан Милев, Далибор Миланов као представник КИЦ “Цариброд“, Ирина Богдановић из Удружења Руса и њихових потомака “Ромашка“ из Панчева, организатор манифестације  “Бугаријада“ у војводини Жарко Јефтимов, представници НИС Газпром из Панчева, као и председник Удружења “Шопско Оро“ Зоран Рајков.

Овогодишњег кмета Вукашина Веселинова наследиће Данијела Гвозденовић, која је одабрана да идуће године буде домаћин овог окупљања.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *