Активности Удружења у марту


Удружење „Шопско Оро“ је вредно радило и у марту месецу, па за Вас издвајамо део наших активности.

 

Делегација "Шопско Оро"

 

 

 

Делегација Удружења „Шопско Оро“ коју су чинили потпредседник Љубинко Марков, председник скупштине Милован Рајков, чланови Вукашин Веселинов и Милорад Рајков, је била у посетити Димитровграду.

 

 

 

 

Наша делегација се том приликом  састала са председником Општине Димитровград Зораном Ђуров. Договарали смо се о веома битним активностима важним за наше Удружење:

  • унапређивање и јачање међусобне сарадње,
  • благовремено размењивање информација о својим плановима и активностима,
  • организовање заједничких трибина,форума,
  • осмишљавање и спровођење пројеката од интереса за локалну заједницу,
  • рад на даљем развијању партнерских односа са изабраним представницима укључујући у развој и реализацију пројеката од заједничких интереса

 

Угостио нас је и директор Спортско Туристичке Организације, Васил Андрејев, са којим смо договорили унапређивање и размењивање било којег вида сарадње. Радује нас што ћемо бити позвани на традиционалну Ускршњу манифестацију „ВЕЛИГДЕНСКА ПЕРАШКА“.

Срдачно и топло смо примљени и код директора Дома културе Николајча Манова, где смо дошли до заједничког закључка да постоји отворен простор који прихвата различите облике организовања и размена, попут гостовања Културно уметничких друштава, фолклора, музичких уметника, позоришних представа и др.

Част нам је што нас је угостио и старешина-свештеник Синиша Бувач, са којим смо поделили  идеју Удружења „ШОПСКО ОРО“ о подизању цркве у Златној Драговити. Поред тога што нам је рекао да ће нам помагати у реализацији, он је и благословио нашу идеју.

Присуствовали смо и промоцији књиге „ВРАБЧА“ писца Цветка Д.Иванова, који је велики пријатељ нашег Удружења. Он је уз неизмеран труд проналазио податке и бележио их, на тај начин нам је отворио неке нове -старе приче о нашим прецима и коренима- ко смо, одакле смо, чији смо и где смо.


Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

0 thoughts on “Активности Удружења у марту